663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 04-07 Temmuz 2024 tarihleri arasında Edirne Sarayiçi Er Meydanında düzenlendi.

Edirne Valisi Sn Yunus Sezer, Edirne Belediye Başkanı Sn Filiz Gencan Akın, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanımız Sn İbrahim Türkiş ve beraberindeki heyetin katılımı ile Selimiye meydanında ağa karşılama töreni ve kortej düzenlendi. Atatürk Anıtı’nda yapılan çelenk sunumu ve saygı duruşunun ardından pehlivanlar mezarlığında Kırkpınar’ın efsanevi güreşçileri, Cihan Pehlivanı Adalı Halil ve Kara Emin’in mezarları ziyaret edildi. Karanfiller bırakıldı ve pehlivanlar dualarla anıldı.

Bu yıl “Kırkpınar’da Kırk Başpehlivan” mottosuyla heyecanın ve kalitenin arttığı 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri çekişmeli müsabakalara sahne oldu. Perşembe günü ön eleme maçları ile başlayan güreşler, pazar günü final müsabakasıyla son buldu. Bu yıl Sarayiçi Er Meydanında 852 pehlivan güreşti. Yüzyıllardır devam eden bu köklü geleneği izlemek üzere, birçok ilden çok sayıda güreşsever geldi.

663.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yapılan güreş ağalığı ihalesini 34 milyon 571 bin 952 lira ile Ufuk Özünlü kazandı.

15 yıl Kırkpınar’da ağalık yapan, ağaların ağası Kırkpınar’ın efsane ağası Seyfettin Selim
ağalığı kazanan Ufuk Özünlü’yü tebrik etti. Daha sonra tüm ağalar er meydanına inerek seyircileri selamladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Sn Özgür Özel, Gençlik ve Spor Bakanı Sn Osman Aşkın Bak, Edirne Valisi Sn Yunus Sezer, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sn Hamza Yerlikaya, Edirne Belediye Başkanı Sn Filiz Gencan Akın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn Muhittin Böcek, Güreş Birliği Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn Ahmet Akın, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Sn Bilal Erdoğan, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanımız Sn İbrahim Türkiş, er meydanına inerek pehlivanlara başarı diledi.

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı, Mustafa Taş’ı mağlup eden Yusuf Can Zeybek kazandı. 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde de başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek, böylece üst üste ikinci zaferini elde etti.

TOPLU SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ !..

Yorum yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir