2023 Yılı Yağlı Güreş Takvimi İle İlgili Bilgilendirme (Kamuoyu Duyurusu)

2022 yılı sezonunun bitimine kısa bir süre kala 2023 sezonu ile ilgili olarak birçok belediyemiz tarafından Federasyonumuza talep yazısı gelmektedir. Öncelikle gelecek sezon ile ilgili taleplerini hızlı bir şekilde federasyonumuza ileten organizasyon yapan kurum, kuruluş ve belediyelerimize teşekkür ediyoruz.

Hepimizin malumu olduğu üzere, uzunca bir süredir güreş takvimi, organizasyonu yapan belediye ya da kuruluşların taleplerinin anında cevaplanması ile yapılmakta, bu durum da güreş takviminin bütünlük içermeyen ve sürekli yenilenen bir yapı haline gelmesine neden olmaktadır.

Federasyonumuzun 01 Ağustos 2022’den itibaren yağlı güreşlerle ilgili yetki kullanmaya başladığı bilinmektedir. Herhangi bir duraksamaya ve mağduriyete neden olmamak adına federasyonumuzca 01 Ağustos 2022’den itibaren Türkiye Güreş Federasyonu tarafından ilan edilen takvime tamamen uyulmuş ve herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir.

Federasyonumuzun göreve geldiği andan itibaren ifade ettiğimiz üzere; sistem, düzenlilik, disiplin ve istikrar prensipleri gereğince önümüzdeki sezonun takvim planlamasının bir bütün halinde değerlendirileceğini ifade etmek istiyoruz. Buna göre önümüzdeki sezonun planlaması düzenleyici kentlerin ve kuruluşların talepleri alındıktan sonra değerlendirilecek ve bir bütün halinde kamuoyuna sunulacaktır. Bu doğrultu da güreş düzenleyen kurum, kuruluş ve belediyelerin en geç 15 Kasım 2022 tarihi mesai saati sonuna kadar 2023 yılı güreş yapma taleplerini ve yapmak istedikleri tarih ya da tarih aralıklarını federasyonumuza bildirmeleri gerekmektedir. Bu tarihe kadar bildirimde bulunulmayan organizasyon talepleri 2023 yılı güreş takvimi içerisinde yer almayacaktır.

Bu düzenleme yapılırken belli başlı bazı kriterler esas alınarak en doğru düzenleme yapılmaya gayret edilecektir.

Sezon takviminin belirlenmesinde Tarihi Kırkpınar, Tarihi Elmalı Yeşilyayla ve Kurtdereli Güreşlerinin tarihleri diğer tüm kriterlerden bağımsız olarak her dönem yapıldığı tarihler olarak belirlenecektir.

Diğer organizasyonlar; geleneksel ve boy atlama niteliğine sahip güreşler, üç günlük güreşler ve diğer güreşler olmak üzere planlanacaktır. Takvim belirlenirken Yağlı Güreş Birliği’nin öneri ve tavsiyeleri ile organizasyon yapacak olan kurum, kuruluş ve belediyelerin talep ettikleri tarihler mümkün olduğunca karşılanmaya çalışılacak, zaman ve mekân çakışmaları ve uyumsuzluklarının olması halinde karşılıklı istişareler sonucunda bir yıllık takvim tarafımızca bir bütün halinde açıklanacak ve daha sonra yapılan talepler dikkate alınmayacaktır. Böylece bir sistem içinde oluşturulan sezon planlaması ile yedi – sekiz gün ard arda ve bir gün Karadeniz’de ertesi gün Akdeniz’de yapılan organizasyonlar gibi sporcularımızı ve tüm güreş paydaşlarımızı zorlayan ve sıkıntıya sokan bir takvim oluşmamış olacaktır.

Bu nedenle gerek güreş düzenleyen kurum, kuruluş ve belediyelerimizin, gerek spor kulüpleri ile güreşçilerimizin ve diğer paydaşlarımızın yeni sezon takviminin federasyonumuzca ilan edildiği tarihe kadar kendilerini bağlayıcı bir taahhüt altına girmemeleri gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu

Yorum yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir